Sot, Ambasadori i BE ne Shqiperi Z. Luigi Soreca ka “veshur” uniformen e Vrojtuesit te Plazhit.
Gjate nje takimi ne Pogradec, ambasadori i BE u njoh me punen e Federates dhe vleresoi angazhimin tone ne promovimin e ketij sporti dhe misionit te Vrojtuesit per mbrojtjen e jetes ne plazhet Shqiptare. 
Siguria, eshte per mua qellimi me i rendesishem.
Standardi i sigurise nuk mund te ndalet me ne kufi, theksoi Z. Ambasador duke ju referuar vendeve te rajonit. Ai vuri ne dukje se; Per vite me rradhe siguria ka munguar ne plazhet e mrekullueshme te Shqiperise. 
Vrojtuesit e Plazhit duhet te jene te pranishem kudo. Siguria eshte shume e rendesishme per turizmin, ne menyre qe turistet te ndihen te sigurte dhe kjo ndihmon ne zhvillimin dhe rritjen ekonomike te vendit dhe te rajonit.