Lucjano Marku eshte Heroi i Dites. Sot ai shpetoi nga mbytja 2 vajza te moshes 14 dhe 15 vjecare, turiste nga Kosova. Lucjano punon si Vrojtues Plazhi tek Prince Adriatic Resort, Rana e Hedhun – Shengjin. Nje grup te rinjsh po lundronin me varke dhe nga numri i larte i personave varka u permbys jashte zones se sigurise per notim. Edhe pse ne distance te larget Lucjano arriti ti rikuperonte ne kohe te dy vajzat qe nuk dinin te notonin dhe ti nxirrte ne breg duke rrezikuar jeten e tij. Ai tregoi se gjate transportit te tyre kishte pire mjaft uje duke u perpjekur qe ti mbante te dyja vajzat pa u fundosur. Lucjano Marku je Kampion i Vertete