Keshilla per siguri ne plazhe

NOTO NDERMJET FLAMURIT TE KUQ DHE TE VERDHE

Kur shihni flamuj të kuq dhe të verdhë në një plazh, kjo tregon se aktualisht ekziston një shërbim shpëtimi në atë plazh. Ruajtësit e ujit kanë zgjedhur një pjesë të plazhit që është më e mira për not dhe ata do të mbikëqyrin nga afër këtë zonë. Kujdestarët mbajnë më shumë vëmendje në zonën midis flamujve të kuq dhe të verdhë se çdo pjesë tjetër e plazhit.

LEXONI SHENJAT E SIGURISË

Para se të shkoni në plazh të jetë i sigurt për të lexuar shenjat e sigurisë. Kjo do të sigurojë që ju jeni në dijeni për ndonjë paralajmërim ose rreziqe në plazh. Ju gjithashtu mund të gjeni informata të tjera të dobishme për ta bërë ditën tuaj në plazh më të këndshëm. Ju gjithashtu mund të gjeni shenja të vetme të vendosura në plazh për të nxjerrë në pah paralajmërimet specifike.

PYESNI NJË VROJTUES PLAZHI PËR KËSHILLIM TË SIGURISË

Vrojtuesit e plazhit janë të stërvitur mirë dhe kanë shumë njohuri për sigurinë dhe kushtet e plazhit. Kur të arrini në plazh kërkoni dhe identifikoni kujdestarët. Mos ngurroni të pyesni ata për kushtet e ditës, si dhe për çdo këshillë shtesë për sigurinë e plazhit që mund të kenë për atë plazh të veçantë - sepse çdo plazh është i ndryshëm.

NOTO ME NJE MIK

Jo vetëm që notimi me një mik (ose anëtar të familjes) një mënyrë argëtuese për të shijuar plazhin, por është gjithashtu shumë e ndjeshme. Ndërsa jeni duke notuar së bashku mund të mbani një sy për njëri-tjetrin dhe nëse kërkohet ndihma e mëtejshme, një person mund të telefonojë ose të shkojë për ndihmë. Nëse të gjithë notët së bashku i njohin kufijtë e tyre, është mirë të ndani këtë me ata që janë përreth jush, kështu që të gjithë mund të qëndroni brenda kufijve të rehatshëm të të gjithëve.

NESE KENI NEVOJ PER NDIHME QENDRONI TE QETE DHE TERHIQNI VEMENDJE

Edhe njerëzit më të kujdesshëm mund të gjejnë veten jashte nga kufijtë e tyre në ujë. Nëse nuk ndiheni rehat në ujë dhe keni nevojë për një ndihmë kujdestare për t'u kthyer në breg, qëndroni të qetë, ngrini krahun tuaj në ajër dhe tundni atë nga njëra anë në tjetrën. Kjo do të tërheqë vëmendjen e një kujdestari që do të jetë në gjendje të vijë në ndihmën tuaj. Ju duhet të kurseni energjinë tuaj duke lundruar në shpinë dhe duke qëndruar të qetë. Kjo do të sigurojë që ju të keni energji për të mbetur në det, derisa të vijë ndihma e mëtejshme.