Sot morem pjese ne aktivitetin e organizuar nga Ministria e Mjedisit dhe Turizmit “SFIDA 10 MILION turistë”, ku u diskutua mbi problematikat dhe zhvillimet ne sektorin e turizmit. Federata Shqiptare “Vrojtuesit e Plazhit dhe Shpëtimit ne Uje” ishte e ftuar per te diskutuar mbi problematikat e sigurise ne plazhe, ku dhe mori vlerësime per punën […]

Ceremonia e vleresimit per Vrojtuesit e Plazhit 2018, te cilet me pasion dhe devotshmeri i kane shnderruar plazhet ku punojne, ne plazhe te sigurta dhe me nderhyrjet e tyre vendimtare kane shpetuar jete. Jemi krenare per ta! Nje plazh me Vrojtues eshte nje plazh i sigurte!

Vitin e kaluar Agjencia Kombetare e Bregdetit investoi 41 milion leke per ndertimin e disa kullave ne plazhin e Vlores. Vitin e kaluar ne Vlore humben jeten 16 pushues.Sivjet BASHKIA VLORE nuk investoi por “INSISTOI” ne ndergjegjesimin e subjekteve per zbatimin e ligjit dhe fale Zotit nuk kemi asnje jete te humbur .Ne VLORE sot kemi  Vrojtues […]

Të nderuar miq dhe përfaqësues të FederatësMë vjen mirë që brenda një kohë kaq të shkurtër Federata juaj ka bërë një hap të madh përpara në trajnimin dhe licensimin e një grupi tjetër personash, që do të vrojtojnë, monitorojnë dhe ruajnë plazhet tona. Ju keni bërë një punë të madhe për t’i bërë plazhet tona […]

Presidenti gjerman i International Life Saving Federation of Europe (I.L.S.E), Dr. Detlev Mohr dhe Sekretari i Pergjithshem, Mr. Joachim Kellermeier, na ftuan ne tavolinen e tyre dhe preferuan te na kushtonin vemendje edhe gjate pushimit te drekes. Ato na pergezuan per c’ka kemi krijuar deri me tani dhe na garantuan mbeshtetjen e tyre te plote […]

Të nderuar miq, të ftuar dhe përfaqësues të Federatës! Ju falënderoj për ftesën dhe ju përgëzoj për nismën që keni marrë, për të çertifikuar vrojtuesit e parë të plazheve shqiptare. Një nismë që vjen në momentin e duhur, ndoshta jemi vonë, duke parë ngjarjet e ditëve të fundit. Por kjo që ju po bëni sot […]

Keta djem dhe vajza do te trajnojne lifeguard cdo dite per te qene me ju ne sezonin e ri turistik ne plazhet e Shqiperise. Te cilet do te jene prane cdo pushuesi per t’i mbrojtur, shpetuar dhe ardhur ne ndihme ndaj cdo rreziku. Tashme mbetet detyre e bashkive dhe subjektet private qe te koordinojne punen […]