U mbajt ne Oher, (15-16 Shtator 2018), Kampionati Ballkanik i Triathlonit, (ETU Balkan Championships OHRID 2018). Mbi 250 atlete te moshave te ndryshme nga 9 vende te Ballkanit, (mungonin atletet shqiptare), shfrytezuan kete event per tu prezantuar ne kete gare te mrekullueshme. Ne kete aktivitet e ftuar per mbarevajtjen e saj ishte edhe Federata Shqiptare “Vrojtuesit e Plazhit dhe Shpetimit ne Uje”, e cila u perfaqesua me specialistet e saj si dhe vrojtues te trajnuar prej saj ne Pogradec. Urime perfaqesuesve shqiptare per nivelin e treguar dhe cilesine e perfaqesimit.